ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Салата от картофи с пушен палтус

Магазини Берьозка, руско ястие
Необходимите продукти
Съставки: 
  • 500 г филе от пушен палтус
  • 5 средни картофи
  • 3 яйца
  • 4 средни слабоосолени краставички
  • 1 голяма зелене ябълка
  • 1 неголяма връзка зелен лук
  • 3 с. л. каперс
  • лимонов сок
  • За дресинга:
  • 4 с. л. горчица със зрънца
  • 3 с. л. майонеза
  • малко течност от буркана с каперси
  • прясно смлян черен пипер
Приготвяне на ястието

Стъпка 1
Сварете картифите в тенджера до готовност, 30 мин. Облейте ги със студена вода, обелете ги и ги нарежете на неголеми парчета.

Приготвяне на ястието

Стъпка 2
Сварете яйцата – да станат твърди, обелете ги ги нарежете на едро. Отделете кожата на мазната риба. Нарежете меката част на рибата на неголеми парчета.

Приготвяне на ястието

Стъпка 3
Разрежете краставиците на ивици, а след това – половинките – на кръгчета. Обелете ябълката, разрежете я на четвъртинки, нарежете на тънки парчета, залейте с лимонов сок. Нарежете на ситно зеления лук.

Приготвяне на ястието

Стъпка 4
За дресинг смесете всички съставки до получаването на еднородна смес. Смесете всички съставки на салатата, оставете да престои на прохладно място, напримеур за окола 20 минути, и сервирайте.

Категории: