ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Елда с патладжани

Магазини Берьозка, руско ястие

Подготовка: 10 мин | Време за приготвяне: 40 мин

Необходимите продукти
Съставки: 
  • 4 Порции:
  • 1 патладжан
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.чаша елда
  • 2 суп..л. сметана
  • зелени подправки
  • 2 суп.л. нерафинирано слънчогледово олио
  • сол
  • пипер
Приготвяне на ястието

Стъпка 1. Патладжаните нарязваме на кубчета

Приготвяне на ястието

Стъпка 2. Лука нарязваме,също, но на полукръгчета

Приготвяне на ястието

Стъпка 3. Патладжаните и лука запържваме леко и позадушаваме със слънчогледовото олио на средната степен на котлона за 15 минути.

Приготвяне на ястието

Стъпка 4. След това вдигаме капака, а в тенджерката.и изсипваме елдата, като разбъркваме добре.Наливаме и половин чаша вода. Посоляваме ,добавяме черен пипер и поставяме на умерен огън.

Приготвяне на ястието

Стъпка 5. Междувременно счукваме скилидките чесън, нарязваме на ситно зелените подравки (копър, магданоз или кориандър ). Смесваме чесъна и зелените подправки.

Приготвяне на ястието

Стъпка 6. Когато елдата е готова , отдръпваме капака и добавяме сместа от чесъна и зелените подправки Рабъркваме. Оставяме на слаб огън за 10-15 минути.

Приготвяне на ястието

Стъпка 7. Наслаждаваме се!

Категории:
rusbg.info Журнал о Болгарии Недвижимость в Болгарии bulrosinvest - Ние не строим, ние създаваме изкуство - творим.