"Домашни"- това значи: като у дома...

Руски пелмени Домашние

Готвейки вкъщи пелмени, нито една домакиня не би добавила в тях соев белтък, натриев глутамат или още някакъв друг "подобрител" или "антиокислител"! Качеството на продуктите с бележка "домашни"- това е вкусна и здравословна храна грижливо приготвена на ръка. Именно така ние и приготвяме нашите пелмени: само месо, лук и тесто.

В пелмените с название "Домашни" месото никога не бива замразявано - само най-прясното! Нашите пелмени са уникални и с друго- вие ще откриете в "Березка" пелмени с различни видове месо: има и с пилешко, и със свинско, и най-"правилните" - пелмени със смесена кайма.

Кой приготвя пелмените? Руските специалисти от Сибир, т.е. от същите онези места, където и се е родило това засищащо, икономично като продукти и време ястие.
Няма сибиряк, на когото да не му се намират във фризера няколко килограма пелмени.
Във всяко Сибирско семейство рецептата им се предава от поколение на поколение.
Вие сега със сигурност ще разберете какъв би трябвало да бъде вкусът на пелмените защото сибиряци ги приготвят непосредствено в България.

Тайно ще ви споделим и на вас някои тънкости на приготвянето им.

- Когато варите пелмените, за 2 минути до края на варенето, сложете в тенджерката 50 гр. масло - бульонът ще стане по-наситен;

- Никога не размразявайте пелмените - слагайте ги в кипящата вода замразени;

- Никога не оставяйте сварените пелмени във водата - изваждайте ги веднага, а ако не сте могли да доядете всичко, приберете ги в хладилника. По-късно просто ще ги запържите в тиганче с масло.

- Пелмените ще бъдат по-ароматни ако сложите в тенджерката с водата дръжките от копър.

- Бульонът от пелмените може да налеете в отделна чашка и да го пиете заедно с похапването на пелмените.

- Пелмените могат да се ядат с всякакъв сос. В Сибир е прието да се посипват с черен пипер и да се заливат със слабокисел разтвор на оцет и вода -топейки пелмените в този разтвор, вие ще разберете какво е това "вкус по сибирски". А малките деца обичат да си топят пелмените в студено мляко.