Произведено в «Берёзка». Бородински хляб

Произведено в «Берёзка». Бородински хляб

Една от «визитните картички» на Русия – истинският Бородински парен хляб. Този хляб се отличава от другите със сложната си рецепта, с използването на така наречената «запарка» - смес от ръжено брашно, малц, млян кориандър и гореща вода. Запарката зрее и престоява не по-малко от 6 часа в топло помещение. Именно тя дарява Бородинския хляб с незабравим леко сладък вкус, сложен, наситен аромат, еластична гъвкавост и ярък шоколадов цвят на меката част. Вече повече от 2 години производството на «Руската кухня» в «Берёзка» успешно въплъщава идеята да се произвеждат истински домашни продукти по традиционни рецепти и да се прави здравословното хранене достъпно за българските и румънските клиенти. В днешно време, когато голяма част от производителите поставят на преден план печалбата и бързината, а не качеството и традициите, специалистите на «Руската кухня» прекараха повече от половин година в щателно търсене на идеалните съставки и начините за изпичане на истинския Бородински, на пресъздаването на класическата рецепта и изпичането на самия този хляб. И ние можем с увереност да кажем, че екипът на «Руската кухня» се сдоби със съвършенство на вкуса, аромата и формата, пресъздавайки един от най-добрите образи на Бородинския хляб!