Произведено в «Берёзка». Пелмени

Произведено в «Берёзка». Пелмени

Пелмените в «Берьозка» са истински сибирски пелмени, приготвени от истински сибирци – фирмата «Русский продукт» - от изключително пресни продукти, без добавяне на растителни белтъчини: само пресни, незамразени месо и лук.

Пелмени – това е уникално ястие. Почти всяка нация има свой вариант на пелмени, а където го няма, трябва задължително да се донесат и да се пробва да се преправят по техен начин. Но тяхната уникалност най-вече е в това, че те не са «сезонно» ястие. Ядат ги и зимата, и лятото – те винаги са вкусни и в същото време на оставят усещане за тежест в стомаха, както това би могло да се случи след засищащ обяд. А, ако пелмените се поднесат с бульон, то вие ще получите супа, която е толкова необходима на всеки поне веднъж на ден.

В «Берьозка» вие ще намерите пелмени за всеки вкус: с говеждо, свинско, пилешко месо, с кайма смес от няколко вида месо, пелмени за деца със специално ситно смляно месо.
Няколко правила за приготвянето на пелмени, за да ви е вкусно:
- преди да сложите пелмените в пазарската кошница, разтръскайте пакета. Пелмените трябва весело да дрънкат, а не тежко да се търкалят като голяма буца.
- добре е, ако върху етикета е указано съдържанието на съставките. Съотношението на плънката към тестото не трябва да е по-малко от 50% - запомнете това!
Начини за приготвяне на полуготови пелмени има безброй. Пелмените ги:
- варят във вода с добавено краве масло,
- варят просто във вода с подправки (традиционно това е дафинов лист, но може да е копър, лук или магданоз),
- пържат в тиган с добавено краве масло,
- запичат във фурната, посипани с настърган кашкавал,
- добавят в супи…
Поискайте в «Берьозка» флаери с насоки за приготвянето на това вкусно ястие.
И много други начини.

Категории: